Blog

Egyesültünk az Asconnal

2021.12.10.-től közös cégként, ASCON Consulting Kft. néven folytatja munkáját a Gestalt Coaching Center és ASCON Consulting Kft. a team coaching, egyéni coaching, vezetőfejlesztés és szervezetfejlesztés területén. Az egyesülés célja, hogy a két cég külön-külön szerzett több mint 10 éves tapasztalatát ötvözve kreatív szakmai műhelyként a szervezetfejlesztői piac még meghatározóbb szereplője legyen.

Egy metafora legalább 5 szinten viszi előre a coaching munkát

Átvágni a gordiuszi csomót. Kenyérre lehet kenni. Elhagyni a süllyedő hajót.  Szárba szökkenő kapcsolat. Biztos vagyok benne, hogy a fenti kifejezések mindannyiunkban kiváltanak valamilyen belső hatást. Miért?

4 ok, ami miatt nehéz nyíltan vállalni a tehetségünket

Vajon miért van az, hogy amikor azt kérdezem coaching ügyfelektől, hogy miben tartják magukat tehetségesnek, akkor a legtöbben nem tudják megmondani. Miközben abban mindig egyetértünk, hogy ha a tehetségük nem tudatosul bennük, akkor nagyon nehéz kibontakozniuk és szárnyalniuk.

Coaching tippek

Hasznos tippek coaching ülésekhez. Ha azt válaszolja az ügyfél, hogy "Nem tudom". Amikor az ügyfél nem önszántából jön coachingba, hanem valaki küldi. Amikor azzal vagyunk elfoglalva, hogy megtaláljuk a tökéletes kérdést.

Gestalt Akadémia

A Gestalt Akadémia kialakításában sok száz ügyfél vett részt, akikkel egyénileg vagy csoportban dolgoztunk együtt, anélkül, hogy tudtak volna róla. Mindegyikőjüktől tanultam valamit, amit hálásan köszönök! Aztán itt vannak a Gestaltos mestereim, akik átadták nekem mindazt, amit ma a Gestalt Akadémia alappilléreinek tekintek. 

Miért jó ha valaki akaratos

Ti hányszor hallották azt a mondatot, hogy "ne legyél már ilyen akaratos!?
 Én olyan sokszor, hogy végül már nem is vettem észre, hogy mit akarok. Legalábbis látszólag. A vágyaim és a céljaim ugyanis nem tűntek el, csak takarásba kerültek. Pont úgy, mint amikor vezetés közben nem látjuk azt az autót, amelyik a vakfoltban van.